Skip to Content »

 Så er det alligevel snart jul

 • December 1st, 2010
 • 11:38 pm

Ok så. Det er lige noget tid siden at jeg sidst har skrevet noget her. I det hele tiden er der mange ting, der er noget tid siden. Det har jeg selvfølgelig et par undskyldninger for, men primært skyldes det bare to ting: Arbejde og kæreste. I længere tid har jeg haft en nogenlunde rutine med at være i København tre dage om ugen og ikke lave så meget andet end at arbejde der, og så være i Århus det meste af den resterende tid. Det har givet anledning til en del uger med noget i retning af 70-80 timers arbejde, men det er da heldigvis begyndt at blive lidt mere normalt, trods alt. Helt normalt bliver det dog nok aldrig hos Tradeshift, men det var nu også beregnet. Til gengæld er det hver dag en fornøjelse at gå på arbejde, og man kan vist roligt sige at det er et (arbejds)liv på kanten, og det er ret fedt at være med til at lave et stort system, som allerede er i produktion, og som rent faktisk bliver brugt af temmelig mange mennesker allerede. Der går efterhånden en del forskellige rygter om Tradeshift, men uanset hvad skal det nok blive spændende fremover også – vi er allerede vokset ret kraftigt, da jeg startede var vi 12, og nu er vi 26 (tror jeg nok), og ambitionerne er ikke blevet mindre. En dag kan det endda være at mine aktieoptioner rent faktisk får en signifikant værdi.

Siden jeg skrev sidst har jeg så også fået en lejlighed i København. Den er endnu ikke i 100% brug, men det er rart nok at have den fremfor at bo på hotel. Det er en møbleret fremlejelejlighed på (udkanten af) Frederiksberg, så der har ikke været behov for at flytte rigtigt endnu. Det er sådan set helt som planlagt, for jeg kender stadig ikke rigtigt noget til København, så det er midlertidigt indtil jeg finder ud af, hvad der helt præcist skal ske. I mellemtiden bruger jeg så en del tid hos Iben i Århus – når det halvt er et langdistanceforhold er der lidt en tendens til at weekenderne ikke bliver brugt på andre. Plus at vi så har været på nogle ganske glimrende ture til Cambridge, Paris og San Francisco. Det har så desværre nok haft nogen indflydelse på, hvor meget familie og hvor mange af vennerne, jeg har haft snakket med her på det sidste – jeg håber på at det kan blive lidt bedre fremover. Derudover er der et hav af andre småprojekter, som er blevet nedprioriteret: Min Sonos-fjernbetjening til Android, arbejdet med Contix, rengøring, bagning (dog havde jeg hindbærsnitter med på kontoret i går) osv. Nogle af tingene må jeg nok bare leve med er nedprioriteret indtil videre, og det håber jeg så også at andre kan.

Og så er det blevet december… Er det ligefrem noget med, at der skal skrives julekort? I så fald bliver de nok ret email-agtige, og sikkert i sidste øjeblik.

 Mere info

 • May 20th, 2010
 • 9:55 pm

Endnu en gang er der gået temmelig lang tid, så her er lige en lille opdatering. I forhold til mig og Astrid, så kan man vel bare sige, at det ikke er blevet bedre siden sidst. Siden engang efter påske har jeg boet i Aalborg, hvor jeg har lånt Claus’ lejlighed mens han er i Paris og rode med sin PhD, så jeg kommer lidt rundt i landet.
Og der bliver lejlighed til at se endnu mere i den kommende tid. Sammen med Rolf har jeg nemlig opsagt min stilling hos Trifork med ophør pr 31. maj. Jeg har været rigtig glad og stolt over at være hos Trifork, som i min verden stadig fremstår som en af de absolut bedste arbejdspladser herhjemme indenfor mit område (jeg har selvfølgelig ikke prøvet så meget andet, men jeg har set rigtig meget). Der er selvfølgelig sket temmelig meget siden jeg startede for over 4½ år siden, men overordnet set er det nok svært at være helt utilfreds.

Men nu skifter vi så til Tradeshift. Tradeshift er et projekt, som vi har været på som konsulenter siden februar, og som nu er begyndt at hyre folk selv. Tradeshift har været en smule hyped her på det sidste, og er vel næsten, hvad man kan kalde et ægte dot-com-startup. Der er ikke særlig mange mennesker, ambitionerne er tårnhøje og alt kan ske på meget kort tid. Projektet er startet af gamle kendinge fra IT- og Telestyrelsen, så det er ikke helt ukendt territorie, og det er også derfor, at vi blev enige om, at her er en chance, som vi nok ikke får igen lige med det samme, og hvis vi gjorde, så ville vi nok være gamle og slidte. Så nu skal det være.

Det betyder, at vi kommer til at arbejde i København. De første måneder nok kun et par dage i ugen, men på sigt mere permanent. Så får jeg også prøvet det. Med al sandsynlighed vil der også stadig være et samarbejde med Trifork, så det bliver nok også til en del tid i Århus, så indtil videre afventer jeg lige for at se, hvor jeg skal bo henne på lidt længere sigt.

Og så lige i tilfælde af, at nogen skulle spekulere over, hvad Tradeshift er, og hvad jeg skal lave: Tradeshift er en platform til at lave (gratis) elektronisk fakturering mellem virksomheder på tværs af landegrænser med et væld af integrationer til andre faktureringsnetværk, betalingsmekanismer og andet godt. Jeg (og Rolf) skal være med til at realisere al hypen i noget kode (som for de ekstra interesserede er Java og PHP/Drupal).

 Skidt…

 • March 15th, 2010
 • 6:54 pm

Første indlæg i alt for lang tid, og så endda om noget negativt. Det er sådan set ikke fordi der ikke er sket noget siden sidst, for det er der, men lige nu er alt vist overskygget af en enkelt ting, som mange godt ved nu, men formentligt ikke havde set komme: I fredags tog jeg den meget hårde beslutning at gå fra Astrid – om det er permanent ved jeg ikke helt endnu, men det var bare noget, jeg var nødt til at gøre. Årsagerne er mange, og de fleste af dem private – men vi kan vel bare sige, at hovedårsagen ligger hos mig. Jeg havde aldrig troet, at jeg var en, der kunne finde på at gå fra den, jeg var gift med, men nogle gange viser det sig, at man ikke har helt så meget kontrol, som man gik og troede. Jeg kan da i hvert fald roligt sige, at det har rystet mig lidt, men på den anden side, så virker det stadig som den rigtige beslutning. Det piner mig selvfølgelig at Astrid bliver ramt så hårdt af det, men lige nu har jeg besluttet mig for at tænke mest på mig selv, hvilket jeg ikke tror, at jeg normalt er særlig god til.

7 år er lang tid, og jeg ved da heller ikke endnu om jeg kan forlade det hele. Nogle ting kan jeg selvfølgelig aldrig forlade helt – Balder kom ind i vores liv for snart et år siden, og jeg vil da heller ikke kunne glemme alle de oplevelser, jeg har haft sammen med Astrid, hvor langt de fleste af dem har været rigtigt gode.

Totalt cliché med 7-års krise og alt andet godt. Den havde jeg heller ikke lige regnet med. Og for at fuldende billedet sidder jeg lige nu hjemme hos mine forældre i Esbjerg (og så bliver det vist ikke mere upraktisk mht arbejde i Århus), hvor jeg regner med at blive et stykke tid indtil jeg har fundet ud af, hvad der skal ske. Fedt at være 31 og skulle til at låne sine forældres bil igen og sove på sofaen fordi alle de gamle værelser forlængst er omdannet til alt muligt andet. Og så har jeg også været med min far på arbejde (dog kun for at hente noget i lørdags, men stadig…). Jeg kan selvfølgelig ikke klage, for det er mig selv, der har bestemt, at det skal være sådan.

Jeg ved, at alt det her kommer ganske uventet for stort set alle, og på forhånd undskylder jeg hvis jeg virker lidt fraværende eller ikke lige svarer altid. Men tak til dem, der tænker på mig, og også til dem, der tænker på Astrid.

 2x kagedag

 • December 1st, 2009
 • 10:08 pm

Nu er det jo snart jul, og det betyder som bekendt, at der er frit slag på kage-fronten – det er bare med at få spist igennem. Det varmede vi så op til i lørdags ved endnu en gang at tage til konditordag hos Sif i Århus, hvor der var dækket op til det store kaffebord. Som sædvanligt en god oplevelse, også selvom adskillige kvinde-jokes gik ganske over mit hoved. Nogle gange må man lide for kagens skyld.


At få kage serveret er selvfølgelig altid en god ting, men det er nu heller ikke helt dårligt at lave dem selv. Det gjorde vi så søndag, hvor vi holdt julebagedag, hvilket vi i år gjorde sammen med Astrids storebror. Det var ganske hyggeligt, og vi fik bagt en god portion kager, og til formålet fik vi brugt 2 kg smør og omkring 1,5 kg sukker – det siger vist lidt om mængden. Af spændende kager fik vi bagt håkonkager, ingefærkager, fede dukkefingre med negernegle, vancouverkager, chokolademakroner og jødekager, og desuden blev der trillet en portion Baileys-kugler og snebolde af marcipan. Nu har vi så 13 dåser med kager stående, så der er måske nok til et par dage.

Næste weekend står den så på en af de andre juletraditioner, for der tager vi en tur til Hamburg og besøger min farfar, og så skal vi selvfølgelig ind til centrum og se julemarkedet. Og have marcipankartofler. Og marcipankakao. Og måske lige en currywurst.
Flere kagebilleder på SmugMug.

 LibraryThing, kage og meget andet

 • November 23rd, 2009
 • 9:16 pm

Det er jo endnu en gang lykkedes for mig at forsømme min blog ganske fuldstændigt. Jeg kan vel påstå, at jeg har haft voldsomt travlt med alt muligt andet, men det vil nok ikke være den fulde sandhed (selvom jeg da har holdt kursus to uger i træk, og vi har lavet alt muligt andet).
Nå, men jeg har på trods af alt haft tid til at læse et par bøger af Trudi Canavan, som jeg fik anbefalet på et tidspunkt. Uden at have læst noget af hende selv, havde jeg sidste år givet The Novice til min mor i julegave, og hun havde så selv anskaffet sig de andre to bøger i serien. Dem har jeg så haft lånt og læst nu, og det var ganske fint. Selvom det sådan set er en del sider (omkring 550 pr stk), så er de rimelig hurtigt læst (rundt regnet en uge hver). Det er nok ikke voldsomt spændende at læse dem med alt for meget mellemrum, da historien er ret sammenhængende.

Ellers er det tæt på normal fantasy – gode troldmænd, en ung lærling, onde troldmænd, fremmede lande og så videre. Et nyt koncept må dog være, at en af mænnerne er til den falske side, det er ikke så tit det sker.

Og med de tre læst har jeg faktisk kun en enkelt ulæst bog tilbage på hylden. Godt det snart er jul.

Det leder så videre til LibraryThing, som jeg jo bruger primært til at gemme hvilke bøger, jeg har læst, så jeg ikke finder på at købe dem igen engang. På LibraryThing kan man gemme 200 bøger i sin samling, og den er jeg netop kommet forbi, så jeg har taget mig sammen og købt et livstidsabonnement til den fordelagtige pris af 31$ (man kan selv bestemme prisen, og jeg var flink og gav lidt mere end det normale). Efter at have lagt de 200 bøger ind, begynder LibraryThings automatiske anbefalingssystem også af ligne noget, der kan bruges, så muligvis skal min ønskeseddel til jul bare pege på det.
Til sidst noget helt andet: Astrid havde fødselsdag i sidste uge, og i den anledning havde hun bestemt sig for at der skulle laves lagkage med låg og det hele. Derfor var jeg ude og købe fondant og farve, så vi kunne få brygget sådan en sammen. Det kræver nok lige lidt øvelse – den første blev ikke helt perfekt, den anden blev noget bedre. Trick nr 1 er i hvert fald ikke at rulle fondanten for tyndt ud, for så bliver den meget svær at arbejde med. Og laver man smørcreme og har haft det stående i køleskabet et par dage, så tag det ud i god tid og giv det en solid omgang med røremaskinen, så skal det nok blive godt igen.


Mudcake skåret ud i bunde

Mudcake-bunde fyldt med hindbær- og tobleronecreme


Første forsøg på at lave en lagkage


Andet forsøg på at lave en lagkage


Næste weekend står i øvrigt igen i kagens tegn: Lørdag skal vi til konditorsøndag hos kage-anarkisten i Århus, som efter sigende laver noget, der ligner sønderjysk kaffebord. Søndag er der så store kagedag hjemme hos os selv, hvor Astrids storebror kommer og hjælper os med at lave den årlige omgang julekager.

 Overnatning på Falsled Kro

 • October 19th, 2009
 • 7:19 pm

I weekenden var vi en tur på Falsled Kro – oprindeligt bare til spisning, men det viste sig, at de havde en samlet pakke, så man også fik en overnatning med, så den sprang vi på. Det løste også et lille transportproblem, for man kan nok ikke rigtigt køre efter at have fået en solid vinmenu. Som ekstra bonus måtte vi også gerne have Balder med (dog ikke i restauranten), så det var helt perfekt.

Der skal nok ikke herske nogen tvivl om, at de typiske gæster sådan et sted har en tendens til at være af en lidt ældre generation, og gerne bosiddende i et af de dyrere kvarterer på Sjælland. Det tog dog ikke noget af fornøjelsen af det, for omgivelserne var ganske glimrende, og maden var bestemt også af meget høj kvalitet, uden at være alt for underlig eller eksperimenterende. Eftersom vi var afsted med en pakkeløsning var der ikke meget, der var overladt til tilfældighederne – der var eftermiddagskaffe, appetitvækkere, 5-retters menu med vinmenu, kaffe og petit fours og endelig morgenmad om morgenen. Mens vi spiste om aftenen kom der så også en og redte op på værelset, så man ikke selv skulle til at bøvle med sengetæppe og gardiner. Balder blev dog ikke luftet af andre end os selv… Til gengæld forsynte han sig frit med de ting, der var stillet frem på sofabordet, så nu ved vi, at han også kan lide vindruer, og at han er vild med at sove i en sofa.

Alt i alt en fin succes, og det er noget svært at finde noget at være utilfreds med. Nu må vi så bare se, om vi kan narre nogen til at give et gavekort igen, for med en samlet pris på 6600 kr. er det nok ikke noget, man begiver sig ud i hver dag…
Vi fik taget et enkelt billede eller to, men jeg er temmelig dårlig til at tage turistkappen på midt under en fin middag og begynde at tage billeder af maden, så det bliver bare til et enkelt af kaffen bagefter – og så er der nogle andre af omgivelserne.

 Kage, kage og mere kage

 • October 11th, 2009
 • 10:01 pm

Efter at have holdt kursus to uger og været til JAOO en uge, ser det endelig ud til at være nogenlunde normale tilstande. Det fejrede vi ved at tage til konditorsøndag i lørdags, hvor den stod på, hvad nogen ville mene var alt for meget kage. Igen. Det var vældigt, også selvom man vel roligt kan sige, at det mandlige køn er stærkt underrepræsenteret ved den slags lejligheder.

Vi har dog også selv haft gang i ovnen. I anledning af JAOO, og at jeg var med til at lave onlinedækningen via JAOO Today, og at vi allerede skulle i gang med det om søndagen, havde vi sat os for at bage nogle JAOO-kager i form af cupcakes med marengssmørcreme og grøn sukkerfondant. Marengscremen havde vi eksperimenteret med et par gange før, men det krævede en investering i et ordentligt madtermometer før det blev helt godt. Hvis nogen skulle være interesserede, kan jeg sikkert godt finde den fulde opskrift frem, men indtil videre er her nogle billeder:


Piskede æggehvider med smeltet sukker


Husk altid rigeligt med smør


Hvor der handles spildes der... på væggen...


Smørcreme med chokoladesmag


Smurte cupcakes


Indfarvet sukkerfondant inden udrulning


Sukkerfondant monteret ovenpå cupcakes


Færdige JAOO-cupcakes - med lidt skævt OFor at runde hele herligheden af, blev der så også lige bagt en portion mudcake-cupcakes igen i dag. Plus en ordentlig spandfuld æblegrød. Og en endnu større spandfuld gullash.


Til at slutte af: Et af de utallige billeder af Balder:


Balder

 Den evige mangel på opdatering

 • September 25th, 2009
 • 7:46 pm

Ja, så gik tiden endnu en gang, så måske jeg lige skulle skrive et eller andet. Siden sidst er der formentligt sket alt muligt, men på nuværende tidspunkt er det ikke til at huske det hele, men det er noget med ferie til Kreta, vi er startet på hundetræning med Balder, jeg har holdt (og skal holde) en mængde kurser, og er i den anledning blevet autoriseret Spring trainer, alt muligt arbejde i haven, og meget andet.

En af de ting, jeg dog kan huske er, at jeg har købt mig et trommesæt til Guitar Hero. Hvordan kan det nu gå til?, er der måske nogen der spørger, især dem der godt ved, at jeg ikke ejer nogen videre musikalsk sans. Det vil jeg som sådan heller ikke påstå at jeg gør, men åbenbart kan man godt blive god til det alligevel. Så efter at have siddet lidt fast i nogle af de sidste sange med guitar på expert tænkte jeg, at jeg måske skulle prøve det med trommerne. Indtil videre går det såmænd vældigt godt (jeg er kommet et stykke ind i hard), men man må så absolut sige, at det er væsentligt hårdere en guitaren – jeg ved ikke om det er sværere, men det er i hvert fald noget, man godt kan komme til at få varmen af.

Næste uge står den igen på undervisning i København i 4 dage, hvilket sådan set ikke passede voldsomt godt ind i vores planer, især ikke når Balder også skal passes og aktiveres. Derfor blev en af betingelserne for, at jeg tog over og underviste, at Balder blev passet i de dage, så han skal så passes af en fra arbejdet. Det bliver lidt spændende at se hvordan det går, for han er lidt en rod for tiden – i mandags gnavede han et netkabel over, og han har også haft lidt fat i noget af tapetet – og så har han et meget anstrengt forhold til hårbørster (især hvis det er andre, der reder hår).

Det må indtil videre være det… Eller måske lige en enkelt ting mere: I forbindelse med JAOO-konferencen om 1½ uge skal vi bruge noget Twitter, så nu har jeg også fået mig sådan en konto. Hvis nogen skulle finde frem til den, så forvent ikke alt for meget – selvom jeg da har installeret en Twitter-dims på telefonen også.

 U2-koncert i Göteborg

 • August 2nd, 2009
 • 3:38 pm

I går var jeg til koncert med U2 i Göteborg med min storesøster og nogle venner. Selvom det var en lang tur, og det sikkert har kostet alt for meget, så var det alligevel det hele værd. For en gangs skyld en stor koncert, hvor man ikke følte sig lidt snydt, og hvor både lyd, scene og storskærm levede op til forventningerne. Til Bruce Springsteen var lyden ikke særlig høj, og skærmene kunne knap kaldes storskærme, men til U2 var der andre boller på suppen, og det kan andre godt lige tage og lære noget af. Eneste minimale anke var, at det afsluttende nummer ikke rigtigt fungerede som et afslutningsnummer – jeg vil mene at det skal være noget med noget gang i, så folk går opstemt fra koncerten. Det kan dog ikke rigtigt ændre på helhedsindtrykket. Tak!

Bare lige så det er muligt at få et indtryk af storskærmens størrelse, så er her et billede fra Snow Patrols opvarmning:

Storskærmen

Som ekstra gøgl kunne skærmen også foldes ned, så den næsten gik hele vejen ned til scenen:

Storskærmen i udfoldet tilstand

 Chuck Palahniuk-kavalkade

 • July 25th, 2009
 • 12:45 pm

Det gik op for mig, at jeg havde tre ulæste bøger af Chuck Palahniuk stående, så jeg bestemte mig for at gøre noget ved det. Derfor har den sidste tid stået på Pygmy, Rant og Snuff. I vanlig Palahniuk-stil kommer det hele ud af en relativt forskruet verden.

En af de gode ting ved Palahniuk er, at skrivestilen stort set aldrig er den samme. Pygmy er skrevet som en række afrapporteringer fra hovedpersonen i noget, der minder om engelsk, der er oversat automatisk til russisk og tilbage igen, så helt let læst er den ikke. Rant er derimod udelukkende en række beretninger fra forskellige personer om hovedpersonen – det betyder, at der aldrig er noget, der handler direkte om hovedpersonen, alt bliver fortalt indirekte. Endelig er Snuff fortalt gennem fire forskellige personers synsvinkler, og igen skal man selv stå for at stykke historien sammen ud fra det.

Med det overstået kan jeg så komme videre til nogle af de mange andre bøger, jeg havde med hjem fra USA - lige nu står den på noget Terry Pratchett. Og så er det jo i øvrigt på mandag at Astrid kommer hjem, så er det slut med at være alene.