Skip to Content »

Life of Recht » Dexter: An Omnibus

 Dexter: An Omnibus

  • February 1st, 2009
  • 10:41 pm

En af årets julegaver var Dexter: An Omnibus af Jeff Lindsay. Nogen kender måske Dexter fra tv-serien af samme navn – selv har jeg endnu ikke set serien, men jeg har da fået læst bogen, der er en samling af tre historier om kriminalteknikeren Dexter, der tilfældigvis også er seriemorder. Lyder det bizart? Det er nok fordi det er en anelse underligt. For at det hele kan holde til noget som helst, er Dexter selvfølgelig seriemorder af den gode slags – dvs at dem han slår ihjel ikke ligefrem er uskyldige mennesker. Om det så gør det til det rigtige at gøre kan man sikkert diskutere, men uanset hvad så er det glimrende læsning. Alt ses ud fra Dexters synsvinkel, og den mangler enhver form for empati eller menneskelig forståelse. Det betyder, at ca alt reduceres til objektive observationer, og det er så endnu en gang her, at det bizare slår igennem. Trods alle hans mangler lykkes det alligevel for ham først at finde en kæreste, så blive forlovet ved et uheld for til sidst rent faktisk at blive gift. Alt sammen præsenteret som et relativt stort tilfælde, som han ganske uforstående bliver transporteret igennem.

Der skulle efter sigende være flere historier om Dexter end de tre, jeg læst, og dem må jeg nok hellere få læst. I mellemtiden kan kanal Torrent formentligt hjælpe med at finde serien.

Want your say?

* Required fields. Your e-mail address will not be published on this site

You can use the following XHTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>