Skip to Content »

Life of Recht » Cormac McCarthy

 Cormac McCarthy

  • March 28th, 2009
  • 12:00 pm

Jeg er langt om længe kommet igennem alle de bøger, jeg fik i julegave – de to sidste var af Cormac McCarthy, som jeg ikke har stiftet bekendtskab med tidligere. I bussen på vej til Østrig lykkedes det mig at blive færdig med Cities of the Plain, som vel godt kan karakteriseres som en cowboy-bog. Hvad man til gengæld ikke kan sige om den er, at den er let læst. Det lader til, at McCarthy er glad for dialoger som starter og slutter uden videre introduktion. Det betyder, at man let glemmer hvem der sagde hvad, da der kan være ret lange dialoger uden eksplicit angivelse af, hvem der siger hvad. Da bogen foregår i det sydlige Texas op mod Mexico er der også den yderligere bonus at en del dialog foregår på spansk, og det gør det bestemt ikke lettere at læse – især ikke, hvis man som jeg, ikke har haft spansk på noget tidspunkt. På trods af det var det nu en fin bog, omend den ender en smule tragisk.

Den anden bog var The Road, og den var væsentligt lettere læst (det tog faktisk kun torsdag og fredag aften). Heller ikke den var opmuntrende læsning (den handler om en mand og hans søn i en post-apokalyptisk verden, formentligt efter en atomkrig af en slags, hvor de få mennesker der er tilbage bestemt ikke er samarbejdsvillige), men spændende var den, og angiveligt kommer den også som film. Efterfølgende har jeg så fundet ud af, at McCarthy også har skrevet No Country for Old Men, og hvis filmatiseringen af The Road bliver af samme type, så er det nok noget, man bliver nødt til at se.

Want your say?

* Required fields. Your e-mail address will not be published on this site

You can use the following XHTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>