Skip to Content »

Life of Recht » Chuck Palahniuk-kavalkade

 Chuck Palahniuk-kavalkade

  • July 25th, 2009
  • 12:45 pm

Det gik op for mig, at jeg havde tre ulæste bøger af Chuck Palahniuk stående, så jeg bestemte mig for at gøre noget ved det. Derfor har den sidste tid stået på Pygmy, Rant og Snuff. I vanlig Palahniuk-stil kommer det hele ud af en relativt forskruet verden.

En af de gode ting ved Palahniuk er, at skrivestilen stort set aldrig er den samme. Pygmy er skrevet som en række afrapporteringer fra hovedpersonen i noget, der minder om engelsk, der er oversat automatisk til russisk og tilbage igen, så helt let læst er den ikke. Rant er derimod udelukkende en række beretninger fra forskellige personer om hovedpersonen – det betyder, at der aldrig er noget, der handler direkte om hovedpersonen, alt bliver fortalt indirekte. Endelig er Snuff fortalt gennem fire forskellige personers synsvinkler, og igen skal man selv stå for at stykke historien sammen ud fra det.

Med det overstået kan jeg så komme videre til nogle af de mange andre bøger, jeg havde med hjem fra USA - lige nu står den på noget Terry Pratchett. Og så er det jo i øvrigt på mandag at Astrid kommer hjem, så er det slut med at være alene.

Want your say?

* Required fields. Your e-mail address will not be published on this site

You can use the following XHTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>